Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken!

Deze positieve quote past perfect bij de goedlachse Addy Visser (46) die recentelijk de ommezwaai van IT-er naar recruiter heeft gemaakt. Hij voelt zich als een vis in het water.

Terug in de tijd
Addy heeft in de vijftien jaar dat hij in de IT-branche actief was een flinke bak met kennis opgedaan. Zo begon hij met het geven van trainingen op het gebied van ICT en ontwikkelde voor verschillende bedrijven diverse cursussen, zoals hoe te werken met de Cloud en Office 365. In de laatste jaren was hij actief als
zelfstandig consultant en projectmanager voor verschillende opdrachtgevers en ontfermde zich over zeer uiteenlopende en uitdagende IT en telecom gerelateerde zaken.

Iedere actie heeft een reactie
Van jongs af aan wist hij al dat hij wilde ondernemen: ‘Ik kom uit een echte ondernemersfamilie. Mijn ouders hadden in mijn jonge jaren een croissanterie en later had mijn vader een IT-opleidingsinstituut. Vroeger heb ik wel eens (bij)banen in loondienst gehad, maar het was niets voor mij. Het voelt alsof ik mijn tijd inruil voor geld en dat past niet bij me. Het gevoel van vrijheid heb ik nodig. Om zelf de touwtjes in handen te hebben. Als ik niet mijn best doe, gebeurt er ook niets en iedere actie heeft een reactie én dat is voor mij de trigger om me voor de volle 100% in te zetten.’

Zin in een carrière switch?
In de coronaperiode plaatste Addy op LinkedIn dat hij beschikbaar was voor nieuwe opdrachten. Kort daarna ontving hij een berichtje van Ricardo met daarin de vraag of hij openstond voor een carrière switch. ‘De waarheid is dat ik daar op dat moment nog nooit over had nagedacht, maar ik besloot te antwoordden dat mijn nieuwsgierigheid was gewekt.’

Naar aanleiding van het bericht volgden er twee gesprekken. De klik bleek direct goed waardoor Addy en de mannen van Findr – Ricardo en Robert – elkaar de hand schudden en besloten een samenwerking aan te gaan.

 

‘Bij Findr kan ik mijn IT-kennis en sociale vaardigheden optimaal benutten. Ik ben iedere dag in contact met mensen en dat maakt me gelukkig. Hiervoor bewoog ik me over het algemeen in beheeromgevingen en was voornamelijk met systemen bezig. Nu spreek ik continu kandidaten en bedrijven en maak perfecte matches. Voor een kandidaat zoek ik zijn droombaan en voor een bedrijf vind ik iemand die ze zonder mij niet hadden gevonden. Dat geeft me een fantastisch gevoel.’