Geniet van de kleine dingen en volg je dromen!

Met trots presenteren we jullie de nieuwste recruitmentpartner van Findr, de sociale en goed gemutste Nicole (42). Deze aanpakker is getrouwd, heeft twee kinderen en woont met haar geliefden in Harderwijk. Sinds 2007 werkte ze met veel passie als o.a. persoonlijk begeleider in diverse zorginstellingen en sinds januari dit jaar heeft ze besloten om het roer om te gooien en als recruiter bij Findr aan de slag te gaan. Wat haar onderscheidt als recruiter? Dat is haar persoonlijke en empathische aanpak. 

ACHTERGROND
Op de vraag of ze altijd al wist dat ze in de zorg wilde werken, antwoordt ze: ‘Nee, zeker niet. Ik kwam terug van een jaar backpacken in Australië en had snel werk nodig. Zo startte ik als beveiliger, maar bleef actief op zoek naar een andere baan die wel bij me paste. Een ex-collega ging aan de slag bij een justitiële jeugdinrichting en vroeg of hij mijn telefoonnummer en CV aan zijn manager mocht geven. Voor ik het wist ging ik daar aan de slag als begeleider en startte met een opleiding SPW om de vereiste papieren en kennis te verwerven. Het was het begin van een mooie loopbaan binnen de zorg en ik ben dus per toeval in aanraking gekomen met de branche waaraan ik mijn hart heb verloren.’

Nicole heeft op veel verschillende plekken met diverse doelgroepen mogen werken, waardoor ze ontzettend breed georiënteerd is. Door deze bonk ervaring kwam ze uiteindelijk bij zorginstelling Omega terecht waar ze mensen met een laag verstandelijke beperking hielp als persoonlijk begeleider en van allerlei soorten hulp voorzag; van praktische handelingen tot het voeren van diepgaande gesprekken. Dankzij haar vijftien jaar durende loopbaan binnen de zorg is ze het gewend om veel met mensen in contact te zijn, te luisteren en écht verbinding te maken. Hier zit voor haar dan ook de overlap met het werk binnen recruitment.

‘Binnen het recruitersvak moet je snel kunnen schakelen, verbinden en luisteren. Je dient aan te voelen waar je van meerwaarde kunt zijn en je moet bij kandidaten kunnen screenen waar hun kwaliteiten liggen en of dat binnen de zorg past. Dankzij mijn werkervaring weet ik binnen no time of een kandidaat geschikt is en wat een organisatie nodig heeft.’FINDR RECRUITMENT

Met haar nieuwsgierige en hardwerkende karakter maakt ze gemakkelijk contact. Deze eigenschappen kon ze binnen haar werk als persoonlijk begeleider perfect kwijt, maar toch kriebelde er vanbinnen altijd iets. ‘Ik wilde meer uitdaging en was toe aan een nieuw avontuur dat me meer vrijheid zou bieden. Als zelfstandig ondernemer een nieuwe weg inslaan en mijn opgedane kennis in de zorg inzetten als mijn kracht is voor mij de perfecte combinatie. In een team werkzaam zijn, vind ik vanwege het sociale aspect en de ruggenspraak fantastisch, maar daarentegen werk ik ook graag autonoom. Binnen Findr komen al deze onderdelen die voor mij belangrijk zijn samen.’

PERSOONLIJKE NOOT

In haar vrije tijd vindt ze het leuk om gezellig met de kinderen dingen te ondernemen: ‘Het liefst prop ik ze in de auto om als verrassing naar een pretpark te rijden, maar ik vind het ook heerlijk om samen dagelijkse dingen te doen, zoals mariokarten, kastanjes zoeken en een terrasje pakken. Van die kneuterige dingen geniet ik echt. Het zit hem voor mij in de kleine dingen.’

Wanneer we naar haar hobby’s informeren, glimlacht ze en vraagt of sociaal doen er ook één is. Ze maakt graag tijd vrij om met familie en vrienden samen te zijn of nieuwe, spannende dingen te ondernemen, want avontuurlijk ingesteld dat is ze zeker. Toen ze veertig werd, is ze met een vriendin naar Amerika geweest om een roadtrip te maken waarbij ze onder andere met een helikopter door de Grand Canyon heeft gevlogen. Graag zou ze in de toekomst ook nog een keer gaan zweefvliegen en het Noorderlicht zien. Dat laatste is volgens haar een absolute must.

Welke quote haar als persoon definieert? Dat vindt ze in eerste instantie een lastige vraag. Na even nadenken, antwoordt ze: ‘Geniet van de kleine dingen en volg je dromen. Daar ben ik een groot voorstander van.’


CONTACT
Wil jij jouw droom volgen door een carrièreswitch te maken of wil je om een andere reden graag in contact komen met Nicole? Stuur haar een bericht.

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Ricardo Aguado
Publicatie datum
4-2-2022 11:31
Deel dit artikel
Powered by OTYS
Findr gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.