Een dag uit het leven van… Kirstin

Categorieën: Findr Recruitment

Aangenaam! Ik ben Kirstin, één van de recruiters van Findr Recruitment. Ik houd me bezig met werving en selectie in de breedste zin van het woord. Het is mijn missie om de perfecte baan te vinden voor een kandidaat en andersom. Maar hoe doe ik dat? Graag laat ik je zien hoe een gemiddelde werkdag voor mij eruit ziet.

8.30 uur

Mijn werkdag begint met het openen van mijn mail, natuurlijk met een kopje thee erbij. Ik lees de reacties die ik heb gekregen op mijn berichten, nieuwe aanvragen en mails van opdrachtgevers. Ik mail en bel een aantal mensen terug. Daarna check ik LinkedIn.

9.30 uur

Dan ga ik aan de slag met sollicitaties die zijn binnengekomen op openstaande vacatures. Ik kijk naar de motivatie, de achtergrond en het cv van de sollicitanten. Passen die bij de opdrachtgever? Dan bel ik diegene op om telefonisch kennis te maken. Als dit een positief gesprek is, nodig ik de sollicitant uit op kantoor.

11.00 uur

Er komt een kandidaat langs voor een persoonlijk intakegesprek. Ik heb hem al eerder telefonisch gesproken en de eerste indruk was goed. Als dit gesprek goed verloopt, kan ik de kandidaat voorstellen bij de beoogde opdrachtgever.

12.15 uur

Ik overleg met een collega-recruiter over een vacature. We gaan wekelijks op vaste momenten bij elkaar zitten om te overleggen, maar het is prettig om ook tussendoor even te kunnen sparren.

12.30 uur

Tijd voor een break! Gezamenlijk lunchen met collega’s vind ik gezellig. Soms haal ik buiten een frisse neus om mijn hoofd leeg te maken.

13.30 uur

Eén van de leukste dingen aan mijn werk vind ik het bezoeken van opdrachtgevers. Het is namelijk belangrijk om een goed beeld te hebben van een organisatie voordat ik een kandidaat voorstel. Hoe ziet het eruit? Wat voor mensen werken er? Is het een klein of groot bedrijf? Als ik een gevoel heb bij het bedrijf, kan ik een betere match maken

15.00 uur

Er is een aantal nieuwe vacatures om uit te zetten. Ik plaats ze op LinkedIn en houd de reacties en likes goed in de gaten. Hier speel ik op in.

17.00 uur

De werkdag is officieel afgelopen, maar het zoeken naar de beste kandidaat gaat altijd door. Mensen zijn vaak beter bereikbaar buiten kantoortijden. Het komt dus regelmatig voor dat ik ’s avonds of in het weekend nog wat uurtjes werk. Geen probleem, want ik vind mijn werk hartstikke leuk.

Voldoening

Kortom: recruiter zijn bij Findr is enorm divers. Geen werkdag ziet er hetzelfde uit. Het leukst vind ik het contact met mensen. Je kunt iemand blij maken door een baan te vinden die perfect past bij zijn wensen en talenten. Dat geeft echt voldoening!

Ook recruiter worden? Laat je horen!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Kirstin
Publicatie datum
10-8-2020 10:27
Deel dit artikel
Powered by OTYS
Findr gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.