Het nieuwe ‘geheime’ wapen van Findr

Categorieën: Findr Recruitment

IT’ers vermomd als recruiters 

‘Goede IT-mensen, die zijn tegenwoordig toch niet meer te vinden?’ Onzin! Ze zijn er wel degelijk. Alleen je moet ze op de juiste manier zien te bereiken. En vervolgens overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen. Findr heeft nu een ‘geheim’ wapen in deze strijd: twee nieuwe recruiters met samen twintig jaar IT-ervaring. Even voorstellen: Carlo van de Coolwijk en Jeroen Stolk! 

Veel recruiters zijn generalisten: ze weten van alles wat, maar zijn niet gespecialiseerd in één specifiek gebied. Findr gelooft juist in de kracht van specialisten. Zij kennen de branche, hebben een groot netwerk en weten wat organisaties en kandidaten zoeken. Eigenaren Ricardo Aguado en Rutger Vos: “Daarom zijn we zo blij met de komst van Jeroen en Carlo: twee echte IT’ers met een schat aan ervaring. Samen vormen zij een ijzersterk team op de IT-recruitmentmarkt.” 

Carlo van de Coolwijk
Carlo was na zijn mbo- en hbo-opleidingen tien jaar lang actief als systeem-/netwerkbeheerder. “Ik heb bij verschillende bedrijven en organisaties gewerkt, van een advocatenkantoor tot een scholeninstelling. Op een gegeven moment miste ik een stukje vrijheid en als techneut beschikte ik over de kennis en kunde om het ook zelfstandig te kunnen doen. Daarom begon ik voor mezelf als freelance IT’er. Dat leverde me vele mooie projecten op. In de zomer van 2019 besloot ik de opleiding tot recruiter/intercedent te gaan volgen. Het sociale aspect daarvan sprak me aan en ik was wel toe aan iets nieuws. Toen mijn laatste opdracht stopte vanwege corona, kwam Findr voorbij. Ik heb de kans aangegrepen om hier als IT-recruiter aan de slag te gaan. Zelfstandig, maar toch onder de vlag van een grotere organisatie.” 

Jeroen Stolk
Jeroen ging na het hbo de IT in. “Van ontwikkelaar tot consultant: ik ben tien jaar hands-on actief geweest in de datahoek. Ik heb ervaring in het gehele datatransformatieproces: het omzetten van rauwe data naar bruikbare managementinformatie en hier allerlei voorspellingen op doen. Toen kwam ik op het punt dat het ondernemerschap begon te kriebelen. Recruitment kwam op mijn pad. Dankzij mijn IT-bagage kan ik het gesprek op niveau voeren met kandidaten en bedrijven, waardoor je snel vertrouwen krijgt. Na mijn verhuizing van Amsterdam naar Nijmegen kwam ik in contact met Carlo. Het klikte vrijwel direct op persoonlijkheid en IT-ervaring en hij introduceerde me bij Findr. Sindsdien werken we samen.”

Kracht 
Waarom werkt dit zo goed, IT’ers als recruiter? Carlo legt het uit. “Je weet waar opdrachtgevers naar op zoek zijn, doordat je het wereldje en de mensen kent. En met kandidaten gaan we tijdens het eerste gesprek meteen de diepte in, doordat we hen begrijpen en de juiste vragen stellen.” Jeroen vult aan: “We weten waar we over praten en daardoor ontstaat er meteen een open gesprek. Voor een kandidaat is het fijn om te praten met iemand die er verstand van heeft. Je hebt meteen een klik.” 

To the point 
IT is een uitdagende en competitieve markt. Goede mensen kunnen overal beginnen, dus het is belangrijk om er snel bij te zijn. Jeroen en Carlo kunnen in het eerste gesprek al direct screenen of een kandidaat echt past bij de opdrachtgever. Geen formaliteiten, maar direct to the point komen: dat is hun aanpak. Op die manier zijn ze verzekerd van de juiste match. In welke branche dat is, maakt niet uit. “Elk bedrijf heeft wel IT’ers nodig. Wij stellen niet zomaar een kandidaat voor en schuiven zeker niet met cv’s. We willen gelijk top leveren: iemand die naadloos aansluit. We werken er naartoe dat opdrachtgevers ons hierin blindelings vertrouwen, zodat we echt een partner worden voor de lange termijn.” 

Testimonials 
‘Deskundigheid: dat triggerde mij toen we een samenwerking met Findr gestart zijn. Carlo spreekt niet alleen de taal van een ICT’er, maar kan ook heel snel het niveau van een kandidaat bespreken en bepalen. Daarmee zijn de kandidaten die hij voorstelt primair geschikt. En dat werkt prettig en snel, dat blijkt wel. In drie maanden tijd vier plaatsingen!’ 
Ted van de Ven, Interim HR Recruitment Manager bij Interconnect 

‘Jeroen heeft ons uitstekend geholpen in de zoektocht naar een IT-manager binnen onze organisatie in Nijmegen. Hij is erg betrokken, schakelt snel en geeft gevraagd en ongevraagd advies, wat wij als erg prettig hebben ervaren. Mede door zijn kennis en ervaring in de branche kan hij de juiste match realiseren. Al met al zijn we erg tevreden over deze samenwerking en heeft hij zijn beloftes waargemaakt.’ 
Myke Kregting, HR-adviseur bij DAR 

Heb je een IT-project waarvoor je goede mensen zoekt? Of ben je zelf IT’er en toe aan iets nieuws? Laat het Carlo en Jeroen weten!

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Anne
Publicatie datum
19-10-2020 11:15
Deel dit artikel
Powered by OTYS
Findr gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.