7 tips om jouw droombaan te vinden

Categorieën: Findr Recruitment

In de vorige blog deelden we tips en tricks voor het bouwen van een sterk werkgeversmerk. Maar wist je dat jij als werknemer of werkzoekende ook aan je eigen ‘merk’ kunt bouwen? Door jezelf online en offline krachtig te presenteren, vind jij de baan waar je altijd al van droomde. Zeven tips om dit voor elkaar te krijgen! 

Nederland behoort momenteel tot de landen met de laagste werkloosheid in de Europese Unie. Goed nieuws dus, want dat betekent dat je als werkzoekende waarschijnlijk niet heel lang hoeft te zoeken naar een baan. Werkgevers staan in de rij voor goede werknemers. Een baan vinden is dus misschien het probleem niet, maar je droombaan vinden is een ander verhaal. Met de volgende tips vergroot je je kansen en neem je je lot in eigen handen. 

1.    Weet wie je bent en wat je wilt 
Waar krijg jij energie van? En waarvan juist niet? Wat zijn je talenten en valkuilen? Om je ideale baan te vinden, moet je eerst jezelf goed kennen. Schrijf de antwoorden op voorgaande vragen eens voor jezelf op. Ook praten met vrienden en familieleden kan helpen: hoe zien zij jou? Wat voor baan past bij je? En in wat voor soort organisatie hoor jij thuis? Zodra je weet wat je wilt, kun je gerichter zoeken naar een baan. En bijkomend voordeel: in een eventueel sollicitatiegesprek kun je perfect motiveren waarom jij dé kandidaat voor de job bent. 
 
2.    Optimaliseer je LinkedIn 
LinkedIn is nog steeds het belangrijkste zakelijke online netwerk. Het aantal gebruikers steeg in 2019 en ook het dagelijks gebruik neemt toe. Onderschat dus niet het belang van een goedgevuld profiel! Bekijk je profiel kritisch en zorg ervoor dat het de beste versie van jou presenteert. Dat houdt in: een representatieve foto, een concrete headline, een catchy samenvatting van wie je bent en wat je kunt en bij voorkeur een paar aanbevelingen. Vermeld uiteraard ook alle relevante werkervaring, opleidingen, werkgevers, cursussen en vrijwilligerswerk op je profiel. 

3.    Kijk kritisch naar je andere socialmedia-accounts
Even googelen naar een toekomstig werknemer: veel werkgevers doen het. Bekijk je social-media-accounts dus met een kritische blik. Het is sowieso verstandig om je accounts af te schermen voor mensen met wie je geen connectie hebt. Maar mocht je je profielen toch op openbaar hebben staan, check dan even goed of er geen foute foto’s of ander materiaal op staat waarmee je je liever niet profileert. 

4.    Gebruik je netwerk 
Oud-collega’s, vrienden, buren, clubgenoten: iedereen heeft een netwerk. En het zou zomaar eens kunnen dat daar iemand tussen zit die een goede zakelijke tip of connectie voor jou heeft. Dus: spread the word en laat iedereen weten waarnaar je op zoek bent. Hoe meer ogen er voor je rondkijken, hoe groter de kans dat jij je droombaan vindt. 

5.    Laat je bij- of omscholen 
Merk je dat je kennis op een bepaald vlak tekortschiet? Of wil je werken in een totaal ander vakgebied dan voorheen? Laat je dan niet tegenhouden, maar ga een cursus of opleiding volgen! Je kunt het zien als een investering in jezelf. Je doet nieuwe kennis en inspiratie op en dit geeft je carrière een boost. Je laat ook aan toekomstig werkgevers zien dat je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. 


6.    Neem contact op met een recruitmentbureau
Lukt het je maar niet om de perfecte baan te vinden? Of wil je graag advies van mensen met verstand van zaken? Neem dan contact op met een goed recruitmentbureau, zoals Findr Recruitment. We kijken graag met je mee en helpen je bij je zoektocht. Eerst leren we jouw persoonlijkheid, wensen en talenten kennen, waarna we op zoek gaan naar de ideale organisatie voor jou. Zo wordt het een stuk makkelijker om die volgende stap in je carrière te zetten! 

7.    Bereid de kennismaking voor 
Gelukt! Je bent uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij de werkgever van je dromen. Wat nu? Een goede voorbereiding is het halve werk, om er maar eens een cliché in te gooien. Kortgezegd: neem de website van het bedrijf door. Zorg dat je weet wie je voor je hebt. Kleed je netjes. Google naar ‘veel gestelde vragen tijdens een sollicitatie’ en denk alvast na over je antwoorden. En verder? Wees jezelf. Als jij niet past bij de werkgever, dan kom je daar in zo’n gesprek snel genoeg achter. Is de klik er niet? Next! 

Hulp nodig bij het vinden van je droombaan? Bel ons! Wij helpen je met plezier. 
 


 

Findr gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Anne
Publicatie datum
22-1-2020 14:09
Deel dit artikel
Powered by OTYS
Findr gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.